נשים חוות משבר בריאות הנפש. מה זה אומר עבור מעסיקים

בריאות הנפש הפכה לתחום דאגה משמעותי עבור מעסיקים, כאשר שיעורי לחץ, שחיקה, דיכאון, חרדה ונושאים נוספים עולים בקרב העובדים.

אבל עבור נשים, משבר בריאות הנפש מגיע לנקודת שבירה.

“זו בהחלט בעיה משמעותית עבור נשים בכוח העבודה”, אמרה ג’ניפר בירדסל, פסיכולוגית קלינית ומנהלת קלינית ב-ComPsych, ספקית לבריאות הנפש שעובדת עם מעסיקים. “זה משהו שהולך ומאיץ בשנים האחרונות בחזרה למגיפה.”

על פי נתוני ComPsych, נשים הובילו לזינוק מדהים בחופשות היעדרות הקשורות לבריאות הנפש. ברבעון הראשון של 2024, 11% מכלל חופשות ההיעדרות נבעו מבריאות הנפש, המהווים עלייה של 22% בחופשות בריאות הנפש לעומת אלו שנלקחו ברבעון הראשון של 2023. באופן משמעותי, המגמה מונעת על ידי עובדות, שהיוו 69% מכלל חופשות ההיעדרות לבריאות הנפש ב-2023 ו-71% מכלל החופשות לבריאות הנפש ברבעון הראשון של 2024. נתונים נפרדים מ-ComPsych חשפו שנשים היוו 60% ממקרי הדיכאון בארה”ב במהלך השנתיים האחרונות .

בנוסף, דוח Aflac WorkForces מצא כי בעוד ש-57% מהעובדים דיווחו על רמות שחיקה מתונות לפחות, נשים פגיעות יותר לנושא הספציפי הזה, כאשר 75% דיווחו על שחיקה בעבודה, לעומת 58% מהגברים.

בקיצור, אמר בירדסל, הנתונים מצביעים על מסקנה אחת: נשים נמצאות במשבר בריאות הנפש.

ומומחים רבים אומרים שזו בעיה שדורשת עזרה מהמעסיק.

מה קורה
נוסף על גורמי לחץ אישיים ובינאישיים יומיומיים, מספר סוגיות מאקרו – כולל גורמי לחץ חברתיים, פוליטיים, כלכליים וטכנולוגיים – פועלים בהשפעה על הבריאות הנפשית של כולם. שנים של אינפלציה גבוהה ועלויות מזנקות החריפו את הלחץ הפיננסי, למשל, בעוד מתח פוליטי ועובדים שעובדים שעות רבות יותר מאי פעם הם דאגות מרכזיות אחרות.

בעוד שנשים מתמודדות עם כל הנושאים הללו, הן גם נחשפות לסדרה של גורמי לחץ אחרים הנפוצים יותר אצל נשים.

חלק מגורמי הלחץ הגדולים ביותר העומדים בפני נשים הם אחריות טיפול והורות, אשר באופן היסטורי נוטים ליפול על נשים בהשוואה לגברים, גם כאשר נשים עובדות גם במשרה מלאה.

“נשים נוטות לקחת את רוב תחומי האחריות ההורית, אפילו במשק בית עם פרנסה כפולה”, אמרה רייצ’ל סדרברג, כלכלנית בכירה ומנהלת מחקר ב-Lightcast, חברת ניתוח שוק העבודה מבוסטון. “נדרש הרבה כדי לקחת על עצמו את כל האחריות השונות בתוך משק הבית.” ועכשיו, מטפלים עובדים מתמודדים עם בעיות עוד יותר – כמו אובדן אפשרויות עבודה מרוחקות וגמישות עקב מנדטים של חזרה למשרד לאחר מגיפה והעלות הגבוהה של טיפול בילדים.

[ראה מאמר HR Quarterly: What’s Working for Mothers]

גורמים תורמים נוספים המשפיעים על בריאותן הנפשית של נשים במקום העבודה כוללים אי שוויון בשכר ותקרת הזכוכית בהתייחסות לבעיות בריאות כמו גיל המעבר, אי פוריות ודיכאון לאחר לידה. מחקר אחרון של ספק שירותי הבריאות הווירטואלי Maven Clinic, למשל, מצא שאחד מכל שלושה (33%) בני דור המילניום שחווים תסמיני גיל המעבר אמרו שהתסמינים שלהם השפיעו על יכולתם לבצע בעבודה.

כדי להחמיר עוד יותר את גורמי הלחץ המשפיעים על נשים, אמר בירדסל שנשים רבות נמנעות מלדון בדאגותיהן בעבודה, “חלקית בשל לחצים חברתיים להתמודד עם האחריות המתחרות שלהן, כגון אחריות מוגברת של גידול ילדים וטיפול במבוגרים בהשוואה לעמיתיהם הגברים, וכן חלקית בשל חשש מהשלכות עבודה שליליות אם המנהלים שלהם מאמינים שלא תהיה להם היכולת לקחת על עצמם יותר הזדמנויות בעבודה.”

יתר על כן, כמטפלות משפחתיות, נשים עשויות להזניח את הטיפול שלהן לעתים קרובות יותר, כאשר הן נותנות עדיפות לטיפול באחרים, אמר בירדסל. “סטיגמה חברתית זו, או רגשות אשמה, יכולים למנוע מנשים לחפש את העזרה להן זקוקות”.

מה מעסיקים יכולים לעשות
מתן הטבות מקיפות לבריאות הנפש – כולל תוכניות סיוע לעובדים, אפליקציות לבריאות הנפש ותוכניות לניהול מתחים – היא דרך ברורה לעזור לנשים, והטבות אלו גם רצויות מאוד על ידי העובדים. לפי דו”ח Aflac WorkForces, 76% מהעובדים אמרו שכיסוי בריאות הנפש חשוב לא פחות, אם לא חשוב יותר, מכיסוי בריאות פיזי.

הטבות חופש בתשלום (PTO) הן גם המפתח כדי לאפשר לעובדים זמן להירגע, להיטען ולהתמודד עם בעיות משפחתיות או בריאותיות, אמר Aflac CHRO ג’רי הות’ורן. למשל, לדבריה, נתוני Aflac מצאו שכאשר מדובר בהקלה על שחיקה, 66% מהעובדים אומרים שיותר PTO יעזור.

חלק מהמעסיקים הולכים צעד קדימה כדי לספק באופן ספציפי ימי בריאות הנפש או אפילו הפסקות ברחבי החברה בנוסף ל-PTO לחופשות מחלה וחופשות.

“מנהיגים צריכים להזכיר לעובדים לנצל את ימי החופשה שלהם ולוודא שהם מודעים ליתרונות הבריאות הנפשיים שיש להם, כגון

נסלינג,” אמר הות’ורן.

אבל, בנוסף להצעת משאבים ספציפיים לבריאות הנפש, חשוב לא פחות לספק הטבות אחרות שמכוונות ישירות לכמה מהנושאים המחמירים את אתגרי בריאות הנפש.

לדוגמה, מתן הטבות טיפול וטיפול בילדים הוא פתרון ברור. ההטבות הללו נמצאות גם הן במגמת עלייה ולעתים קרובות מוצגות כדרך להילחם בגורמי הלחץ של הורים עובדים, במיוחד אמהות. הם יכולים להוות ברכה גם למעסיקים: מחקר מ-The Best Place for Working Parents – ארגון בפורט וורת’, טקסס שמכיר במעסיקים התומכים בהורים עובדים – מצא שמעסיקים המציעים הטבות כאלה מגבירים את שיעור השמירה, הנאמנות, והפרודוקטיביות של האמהות שעובדות אצלן.

הטבות ספציפיות לנשים כמו תמיכה בגיל המעבר וטיפול בפוריות – שניהם מראים סימני צמיחה בקרב מעסיקים – יכולים גם הם לעשות את ההבדל. יותר מארבעה מתוך 10 מעסיקים בארה”ב (42%) מציעים כעת הטבות פוריות – עלייה מ-40% ב-2022 ו-30% ב-2020, על פי דו”ח עדכני של הקרן הבינלאומית לתכניות הטבות לעובדים. וסקר שנערך בקרב מעסיקים בסתיו שעבר על ידי NFP מצא ששליש מהנשאלים (32%) אמרו שהם עדיין לא שקלו להציע הטבות לגיל המעבר, אבל יהיו פתוחים להציע הטבות כאלה בחמש השנים הקרובות, מצא NFP.

שלם הון עצמי
לבסוף, ביקורת שכר לזיהוי פערים חיונית גם כדי לסייע בשיפור בריאותן הנפשית של נשים. הסיבה לכך היא שעובדות מרוויחות בממוצע 83 סנט על הדולר בהשוואה לגברים, על פי דו”ח פער השכר בין המינים לשנת 2024 של Payscale. המספר הזה זהה לזה שהיה בשנה שעברה.

בינתיים, רק 56% מהעובדים במשרה מלאה בארה”ב מתפרנסים, בעוד ש-44% אינם מרוויחים מספיק כדי לכסות את הצרכים הבסיסיים של משפחתם, על פי מדד Dayforce Living Wage Index, שפותח בשיתוף עם המכון לשכר חיים. , ארגון שהושק בשנה שעברה.

הפער בולט עוד יותר עבור נשים ואנשים צבעוניים. לפי הדו”ח, גברים (62%) נוטים יותר באופן משמעותי מנשים (50%) להתפרנס. ו-60% מהעובדים השחורים והלטינים במשרה מלאה אינם משתכרים שכר מחיה, לעומת 32% מהעובדים הלבנים.

“זה מתחיל ביכולת לענות על השאלה: ‘האם העובדים שלך מתפרנסים?'”, אמרה קאוויה וג’ול, מייסדת שותפה ומנהלת מוצר ראשי של המכון לשכר חיים, כשדנה בפעולת המעסיק לטיפול באי-שוויון בשכר. “פירוק התשובות לשאלה זו יכולה לעזור למנהיגים לזהות מי עלול להיות בסיכון הגבוה ביותר בכוח העבודה שלהם והיכן עליהם למקד את המאמצים הראשוניים שלהם. מעסיקים יכולים להסתכל על נתונים ותובנות זמינים של שכר מחיה כדי שיוכלו לנווט באתגרים כמו איזון פיצויים במזומן עם הצעות הטבות, חיזוי תרחישי גידול בשכר ומעקב אחר ההשפעות על העובדים והעסקים של גישות פיצויים מתפתחות”.

טוב לעסקים
תמיכה בבריאות הנפשית של עובדות לא רק טובה לעובדים; זה טוב גם למעסיקים, כשמקומות עבודה רואים את שיעורי השימור והפרודוקטיביות עולים כאשר נשים מרגישות שלמעסיק שלהן אכפת מהרווחה שלהן. מתוך 48% מהעובדים שאמרו לאפלק שלמעסיקיהם לא אכפת מבריאותם הנפשית, 60% אמרו שיש להם סבירות מסוימת שיחפשו עבודה חדשה ב-12 החודשים הקרובים.